Šemíkův břeh

Hodnocení uživatelů: 3 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Kontroverzní ambiciozní projekt bytové zástavby, který má vyrůst na místě současného sportoviště sloužící k rekreaci, sportu a tělovýchově,
které je svou rozlohou 2.8 hektarů největší sportoviště v lokalitě. Součástí projektu má být revitalizace náplavky, vybudování lávky na Císařskou louku
a celkové zvýšení prostupnosti okolí. Na posledním zasedání ZMČ dne 11.9.2018 bylo schváleno memorandum proti kterému spolek Za lepší Smíchov spolu
s dalšími občany Prahy 5 interpelovalo. Přepis naší interpelace naleznete na konci tohoto článku.

Výpadovka Strakonická je v úseku záměru Šemíkova břehu čtyřproudá a obsluhuje i kamionovou dopravu, s tím se pojí nadstandardní hluk, emise a smog, které se nyní rozptylují směrem k řece.
Pokud dojde k zastavění sportoviště pěti a vícepatrovými bloky domů, tak pro místní obyvatele se z bydlení stane přespávání.  Proč zhoršovat již teď špatné životní podmínky?

 

Nutné je podotknout, že nejsou dostupné vizualizace, které by projekt ukazovaly z pohledu ulice Strakonická. Patrně proto, že by byla viditelná masivní hmotová zástavba ulice a její předpokládaný negativní dopad na okolí.
Proto jsme nechali vypracovat čistě hmotovou vizualizaci, kde na pozemky sportoviště byl umístěn soubor budov v plánované výšce a délce. První obrázek ukazuje současný stav, druhý obrázek ukazuje stav po umístění stavby v plánované výšce. Pokud bude schválena výška S-V-H může být stavba až osmipatrová. JEDNÁ SE POUZE O NEOFICIÁLNÍ HMOTOVOU VIZUALIZACI.Semik hmota 2

Semik hmota 1

NESOUHLASÍTE SE ZÁSTAVBOU SPORTOVIŠTĚ NA SMÍCHOVĚ? I VY MŮŽETE POMOCT:

Zplnomocněte spolek Za lepší Smíchov svým podpisem, aby mohl Vaším jménem podat námitky v územním řízení (listopad 2018). Ze spolku Za lepší Smíchov se stane “zástupce veřejnosti" neboli osoba, která je zmocněna občany obce, aby mohla připomínky občanů vznášet jako námitky.

KDE? Antikvariát v Kotevní ulici, Můj sekáč v Kotevní ulici (zastávka tram Plzeňka), Mateřská škola (U Železničního mostu 4) Kavárna Jarda Mayer (Staropramenná 2, Praha 5)

TERMÍN: do 11. 10. 2018

KDO může podepsat? Osoby s TRVALÝM bydlištěm na území hl. m. Prahy

Podpisové archy jsou ke stažení zde na webu spolku v sekci "ke stažení" budeme rádi za jejich šíření a získávání dalších podpisů.

 

Interpelace spolku Za lepší Smíchov, z.s. k memorandu:

 

Veřejný záznam zasedání ZMČ ze dne , bod: 35 Šemíkův břeh:

 

Články, které souvisejí s touto kauzou:

Spolek jako Zástupce veřejnosti
Časová osa - Šemíkův břeh
Memorandum - Šemíkův břeh
Zmizí ze Smíchova další oblíbený sportovní areál?
Otevřený dopis zastupitelům projektu Šemíkův břeh

 

Přílohy:
Stahnout tento soubor (1443843-2018 odpověď Za lepší Smíchov.pdf)Vyjádření Petry Kolínské[ ]???586 kB